keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Satakunnan Kriittisen Korkeakoulun ensimmäinen vuosi on "paketissa"


Hyvät Kriittisen Korkeakoulun ystävät,

Satakunnan Kriitisen Korkeakoulun ensimmäinen vuosi on niin sanotusti paketissa. Osuvampaa olisi sanoa, että ensi vuosi on paketissa. Kuluva vuosi kun avattiin seuraavasti:

Kuluvan vuoden yleisenä teemana oli inhimilliset aivot ja niiden funktiot ympäristöineen ja ulottuvuuksineen. Aloitimme Kaiken Maailman Aivot sarjamme masennuksesta ja siihen liittyvistä ilmiöistä ja hoitomuodoista. Siirryimme tarkkaavaisuuteen ja digiaikaan, musiikkiin mahdollisesti ensimmäisenä kielenämme, ja sieltä aivojen kuvantamiseen ja aivosairauksien hoitomenetelmiin ja lopulta tietoisuuden mysteeriin.

Ensi vuonna jatkamme yleisellä teemalla Mistä tulemme, minne menemme? Kyseessä on sarja esitelmiä ja keskusteluja länsimaisen kulttuurin, ajattelun ja sivistyksen suurista linjoista ja virstanpylväistä. Tutkimme menneisyyttä, nykyisyyttä ja arvelemme hieman myös tulevia aikoja. Pyrimme ymmärtämään ihmistä ajattelevana kulttuuriolentona; ihmisen aikeita, toimia ja niiden syitä. Mistä tulemme, minne menemme?

Ensi kevään päivämäärämme ovat:
  • 27. helmikuuta,
  • 27. maaliskuuta
  • 16. huhtikuuta
  • 14. toukokuuta
Kaikki esitelmätilaisuudet pidetään Yliopistokeskuksen auditoriossa 125 torstaisin kello 18 alkaen, paitsi 27. maaliskuuta tilaisuus pidetään perjantaina alkaen kello viisi.

Aiheista ja niitä seuraavista keskustelutilaisuuksista ilmoitetaan erikseen tammikuusta lähtien.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2020!

Jouluterveisin,

Satakunnan Kriittinen Korkeakoulu

Petteri Limnell
Päivi Tamminen
Pälvi Lehtonen
Heimo Heino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti