tiistai 26. maaliskuuta 2019

Satakunnan Kriittisen Korkeakoulun ensimmäinen vierailijaluento pidetään Porin Taidemuseon kokoustiloissa perjantaina 29. maaliskuuta kello 17.00 alkaen. Vieraaksemme saapuu apulaisprofessori Tomi Rantamäki Helsingin yliopistosta (Neurotieteiden laboratorio, farmasian tiedekunta).
Tomi Rantamäen ryhmä tutkii erityisesti haihtuvien ja kaasumaisten rauhoittavien lääkkeiden ja nukutusaineiden tarjoamia mahdollisuuksia ja niihin perustuvia neurobiologisia mekanismeja esimerkiksi masennuksen hoidossa.
Hän esitelmöi otsikolla ”Voiko mieltä lääkitä lääkkein?” ja kysyy muun muassa, että miten se lääke voi olla niin fiksu, että löytää tiensä ihmisen mieleen?

Esitelmän abstraktin voit lukea tästä linkistä.

Aivotutkijoiden blogista voi esitelmän oheismateriaaliksi lukea Rantamäen kirjoituksen ”Fiksuja masennuslääkkeitä” https://blogs.helsinki.fi/aivotutkimus/
Tämä taustoittanee hyvin Rantamäen esitelmää.

Vieraaksemme saapuu myös Helsingin Kriittisen toiminnanjohtaja filosofi Eero Ojanen. Hän alustaa tilaisuuden ja kertoo Kriittisen Korkeakoulun ideasta ja hengestä.

Satakunnan Kriittisen toimintaan lukeutuu myös se, että noin viikkoa myöhemmin esitelmän aiheesta ja aihepiiristä kiinnostuneet kokoontuvat yhteen keskustelemaan niistä dialogisessa hengessä. Ensimmäinen tällainen tilaisuus toteutuu Porin kaupungin kirjaston kokoustiloissa torstaina 4. huhtikuuta kello 17.00 alkaen. Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti